Twoja aktualna pozycja : Inspiracja > Aktualności



Newsletter
Jeśli chcesz otrzymywać informacje o aktualnościach Inspiracji (proponowane kursy, warsztaty, inne) - zapisz się do listy newslettera
zapisz wypisz

projekt graficzny www.s-ds.pl
kodowanie www.gechu.leszno.net
Aktualności

WARSZTATY “AYURWEDYJSKIE SPOSOBY RÓWNOWAŻENIA CUKRU W ORGANIZMIE”

Każdy z nas nawet o tym nie wiedząc może mieć problemy wynikające z wahań poziomu cukru w organizmie. Dzieci wiele nas uczą, ich prośby o loda, ciastko czy słodki napój bardzo często są informacją, że są głodne i natychmiast potrzebują zasilenia organizmu.

SŁODKI smak buduje nasze ciało, słodkie są mięśnie, nasza krew jest słodka, słodka jest nasza limfa oraz subtelna wydzielina wszystkich tkanek budująca nasz system immunologiczny ma również słodki smak. Wykluczenie z diety słodkiego smaku i jego brak prowadzi do utraty poczucia własnej wartości, zwątpienia, braku chęci do życia, trudności w odczuwaniu miłości i radości życia. Uważność i wiedza o możliwych zaburzeniach i ich przyczynach pomaga zadbać o swój organizm, poprawić komfort swojego życia, wspomóc odnawianie komórek, zapobiec cukrzycy albo nawet ją wyleczyć.

Kto może być uczestnikiem warsztatu:

dietetycy i szefowie kuchni, osoby prowadzące działalność gastronomiczną, diabetycy, osoby z nadwagą, nietolerancją glutenu, wysokim ciśnieniem krwi, wysokim poziomem cholesterolu, osoby które gwałtownie schudły, przeżywają silne stresy, a także każda osoby, które pragną być zdrowe i zrozumieć w jaki sposób dieta, którą stosują może im w tym pomóc.

Na spotkaniu:

- Dowiesz się o systemie sześciu smaków, które wzajemnie się uzupełniają i wspierają prawidłowe funkcjonowanie naszego organizmu

- Poznasz sposoby stosowania dostępnych, tanich, niejednokrotnie znajdujących się już w Twojej kuchni ziół i przypraw pomagających w łatwy sposób stabilizować poziom cukru

- Otrzymasz opisy w rozumieniu ayurwedyjskim najlepszych dla równoważenia poziomu cukru zbóż, warzyw, owoców, orzechów, tłuszczów, przypraw i ziół

- Otrzymasz praktyczne przepisy na napoje i potrawy POMAGAJĄCE ZRÓWNOWAŻYĆ POZIOM CUKRU W TWOIM ORGANIZMIE.

- Poznasz Procesy kontaktowania się z własną intuicją i ciałem wspierające odżywianie dla zdrowego i radosnego życia.

Na zajęciach otrzymasz skrypty, ale zabierz również swój notatnik.

KOSZT: 300 zł

Uwaga - ograniczona ilość miejsc (w celu rezerwacji obowiązkowa wpłata zaliczki do 3 dni przed rozpoczęciem warsztatu w wysokości 100 zł.)

Barbara Zimoch: 10 1020 2498 0000 8002 0626 5765 (w tytule imię, nazwisko i data wydarzenia)

TERMIN: Wrocław 01.12.2018r. (godz. 11 - 18)

INFORMACJE I ZAPISY: centruminspiracja@interia.pl, lub tel.:509354808.

PROWADZĄCA: Barbara Zimoch – Coach ICF, Trener Komunikacji Transformującej, Konsultant Ayurwedy Instytutu Jiva w Indiach.

"Wspieram w procesach wprowadzania zmian w różnych obszarach życia. Uczę komunikacji transformującej, aby łatwiej osiągać porozumienia. Razem rozpoznajemy Twoje wartości i przekonania, odkrywamy potrzeby, wyznaczamy cele i zadania prowadzące Cię do harmonijnego i radosnego życia Tu i Teraz. Certyfikat Konsultanta Ayurwedy Instytutu Jiva w Faridabad w Indiach pozwala mi dzielić się wiedzą pochodzącą z najstarszego na świecie systemu medycznego Ayurwedy, prowadzącego człowieka do pełnego radosnej aktywności, zdrowego stylu życia. Ayurweda przekazuje korzenie wiedzy o siłach Natury otaczającego nas świata i ich wpływie na cały złożony wewnętrzny system ludzki. Sprawia, że człowiek ze zrozumieniem równoważy kontrastowe zdarzenia swojego życia i osiąga harmonię: spokój umysłu, radość duszy i zdrowe ciało."

Dodano dnia 2018-10-28 21:47:11